De Stoffenkraam (J.L. van Drunen)
De Stoffenkraam (J.L. van Drunen)
Stationsweg 27
3362 HA Sliedrecht
0184 - 42 28 43 - info@destoffenkraam.nl

 
person
mb

Lycra stoffen

Lycra stoffen bestaan meestal voornamelijk uit nylon (+/- 80%) en spandex (+/- 20%). Het zijn soepele stoffen met een grote rekbaarheid. Hierdoor zijn ze erg populair voor bijvoorbeeld turnpakken en schaatspakken, maar ook badpakken en bikini's.

Populaire toepassingen: SportkledingBadkleding | Jurk

Populaire eigenschappenSoepele stoffen | Rekbare stoffen

Lees meer..

De Stoffenkraam

 
8.9 1 10
12433 beoordelingen
Helemaal prima, goede stoffen, veel keuze, duidelijke website. Snelle levering
Anna
Sorteren op:
 
Aantal tonen:
 
 
Nooteboom stoffen

Lycra stof - zwart - 0365-069

 
Nooteboom stoffen

Lycra stof - grijs - 0365-068

 
Nooteboom stoffen

Lycra stof - wit - 0365-050

 
Nooteboom stoffen

Lycra stof - kobalt - 0365-005

 
Nooteboom stoffen

Lycra stof - licht - beige - 0365-052

 
Nooteboom stoffen

Lycra stof - Goud - 0365-053

 
Nooteboom stoffen

Lycra stof - fluor - roze - 0365-117

 
Nooteboom stoffen

Lycra stof - turquoise - 0365-004

 
Nooteboom stoffen

Lycra stof - Rood - 0365-015

 
Nooteboom stoffen

Lycra stof - ecru - 0365-051

 
Nooteboom stoffen

Lycra stof - fluor - geel - 0365-133

 
Overige merken stoffen

Lycra stof - paillette - rood - 3294-19 OP=OP

 
Overige merken stoffen

Lycra stof - paillette - fuchsia - 3294-18

Wat is lycra stof? 

Lycra is de merknaam voor elastomeer garen. Lycra stof is dus geen stof, maar een garen. Het is een heel rekbaar garen dat wordt gemaakt van synthetisch rubber. Lycra heeft een rekcapaciteit tot wel 600%. 

De toepassingen van lycra stoffen

Lycra stoffen zijn populaire stoffen voor het maken van badkleding, danspakjes en sportkleding. Door de eigenschappen van de lycra stoffen worden deze vaak gebruikt voor sportkleding. Lycra stoffen zijn namelijk rekbaar en goed bestand tegen vocht.

Tips voor het werken met lycra stof 

Het belangrijkste bij het verwerken van lycra stof is dat u de juiste fournituren gebruikt. Door de elasticiteit en gladheid van de stof, is lycra lastig te verwerken. Om halen in uw lycra stof te voorkomen, raden we aan om altijd te stikken met met een stretchnaald. Probeer ook zo min mogelijk gebruik te maken van spelden. Gebruik in plaats daarvan naaiclips. 

Tips voor het onderhouden van lycra stof 

Lycra stof kan goed tegen vocht en wordt daardoor veel voor zwemkleding gebruikt, maar is niet goed bestand tegen hoge temperaturen, zeep en chloor. Door lycra stof te lang of te heet te wassen verdwijnt de elasticiteit uit het materiaal. Voor zwemkleding is het belangrijk om deze na gebruik meteen uit te spoelen en/of in een teil of bak met water te leggen. Hierna kunt u de zwemkleding op een kort en voorzichtig programma wassen. 

Bestel eenvoudig uw lycra stof online

In onze online stoffenwinkel bestelt u snel en eenvoudig uw lycra stoffen. Binnen enkele stappen heeft u uw bestelling geplaatst. Wij hebben een grote voorraad lycra stoffen waardoor wij uw bestelling snel kunnen leveren. In de meeste gevallen heeft u de lycra stoffen de volgende dag al in huis en kunt u snel aan de slag met uw creatie.

Lycra stof met een scherpe prijs 

In ons assortiment lycra stoffen vindt u al lycra vanaf € 10,95 per meter. Alle stoffen op deze pagina zijn scherp in prijs en zijn maximaal € 19,95 per meter. 

Lycra stof kopen op maat

In onze online stoffenwinkel kunt u eenvoudig lycra stof kopen per meter. Mocht u toch wat extra centimeters nodig hebben? Dat is bij ons geen probleem. U kunt namelijk het gewenste aantal centimeters gewoon invullen achter de komma. Er hoeven geen afgeronde meters afgenomen te worden. 

Lycra stoffen uit voorraad leverbaar 

De lycra stoffen zijn bij de Stoffenkraam voor 95% uit voorraad leverbaar. Hierdoor kunnen wij snel leveren. In de meeste gevallen ontvangt u uw lycra stoffen één dag na bestelling.

Spaar voor extra korting op Lycra stoffen

Heeft u een bestelling geplaatst met uw account? Dan spaart u voor korting met uw spaarkaart. Bij elke besteding van € 25,- krijgt u een stempel. Een volle spaarkaart met 10 stempels levert u een automatische kortingscode op ter waarde van € 12,50. 

Lycra stoffen verzenden of afhalen

De Stoffenkraam bezorgt uw bestelling met behulp van DHL. Een verzending duurt gemiddeld 1 á 2 werkdagen, afhankelijk van de door u gekozen betaalmethode. Wilt u uw bestelling liever ophalen in de winkel in Sliedrecht? Dan kunt u dit aangeven tijdens het bestelproces.

Grote voorraad Lycra stoffen met snelle levering

Wij hebben een grote voorraad waardoor uw bestelling altijd snel geleverd kan worden. Hierdoor kunt u snel aan de slag met het maken van uw eigen creatie.

Bestel Lycra stoffen tot op 10 centimeter nauwkeurig

Voor het afnemen van Lycra stoffen kunt u bij het plaatsen van uw bestelling ook tot achter de komma uw gewenste afname opgeven. Dit kan tot op 10 centimeter nauwkeurig. Heeft u bijvoorbeeld 120 centimeter stof nodig? Dan vult u bij aantal 1,2 in. Zo voorkomt u gemakkelijk dat u te veel stof koopt. 

Bij de Stoffenkraam kunt u Lycra stoffen kopen in verschillende kleuren. 

  • Uitgebreid betaalgemak:
  • Ideal
  • PayPal
  • Mister Cash
  • Visa
  • Master Card
  • Maestro
  • Cash