De Stoffenkraam (J.L. van Drunen)
De Stoffenkraam (J.L. van Drunen)
Stationsweg 27
3362 HA Sliedrecht
06 - 20 18 06 93 - info@destoffenkraam.nl

 
person
mb

ALLE DAPPER KATOEN NU VOOR MAAR 3,95 PER METER

 

NU ALLE STENZO TRICOTS VOORJAAR- EN ZOMER 2021 VOOR 5,00 PER METER

 • Super scherpe prijzen
 • Wekelijks nieuwe stoffen
 • Spaarkaart voor extra korting
 • Gratis verzending vanaf €75,-
 • 2 echte winkels

Naaipatronen

Heeft u hulp nodig bij het maken van de kleding of het kiezen van de juist patronen? Hieronder vindt u een groot aantal verschillende naaipatronen magazines en boeken. 

Lees meer..

De Stoffenkraam

 • Super scherpe prijzen
 • Wekelijks nieuwe stoffen
 • Spaarkaart voor extra korting
 • Gratis verzending vanaf 75,-
 • 2 winkels in Nederland
 
8.8 1 10
9789 beoordelingen
Het enige minpuntje , is dat ik bericht kreeg dat de stof die ik uitgekozen had uitverkocht was , met de vraag of...
18-10-2021
Sorteren op:
 
Aantal tonen:
 
 
Overige

Abacadabra patroon 171: shirt en short

 
Diverse merken stoffen

Abacadabra patroon 198: Vest, broek, rok

 
Overige

Abacadabra patroon 174: tuniek, vestje

 
Diverse merken stoffen

Abacadabrapatroon 183 Badcape, Badjas, Luiertas

 
Diverse merken stoffen

Stitched by you zomer 2020 #10

 
Diverse merken stoffen

Abacadabra patroon 201: jack, jurk

 
Diverse merken stoffen

Vesten haken voor elk seizoen

 
Overige

La Maison Victor Jurken

15 modellen uit het magazine verzameld. Paperback.
 
Diverse merken stoffen

Victor Een sfeervolle Kerst

 
Diverse merken stoffen

Feestelijk haken ISBN 978 90 4391 624 0

 
Diverse merken stoffen

Yarn scheepjes nr. 2 2016

 
Diverse merken stoffen

Hero en de draak ISBN 9789491840036

 
Overige

Abacadabra patroon 143

 

Abacadabra patroon 104

 
Overige

Abacadabra patroon 114 blouse en broek

....  9

Zelf uw eigen kleding maken

Zelf uw eigen kleding maken is natuurlijk superleuk. Wij kunnen begrijpen dat u wel wat vraagtekens heeft bij hoe u uw nieuwste jurk of kinderkleding moet maken. Om u hierbij te helpen bieden wij u verschillende boeken en tijdschriften over naaipatronen. Naaipatronen zijn een soort bouwtekeningen voor uw volgende project. Ideaal toch?

Naaipatronen kiezen

Heeft u de keuze gemaakt welk kledingstuk u wilt gaan maken? Dan is het tijd voor de volgende stap namelijk de keuze van de naaipatronen. Het is aan te raden om niet gelijk in het diepe te springen en te beginnen met naaipatronen voor beginners. Zo kunt u eerst wennen en met vertrouwen beginnen aan een moeilijker naaipatroon.  
 

Naaipatronen voor jurken

Bent u op zoek naar naaipatronen voor uw nieuwste jurk? Dan bent u aan het juiste adres. Wij hebben namelijk een groot aantal boeken en tijdschriften speciaal voor jurken. Zo kunt u gemakkelijk uw nieuwste galajurk of zomerjurk maken. Volledig naar uw wensen en uniek.

Naaipatronen voor kinderkleding

Wil u uw kinderen of kleinkinderen unieke zelfgemaakte kleding geven? Dit kan heel gemakkelijk met de naaipatronen voor kinderkleding. Wij bieden tijdschriften en boeken vol leuke nieuwe ideeën voor kinderkleding. U hoeft alleen nog maar de juiste stof te kiezen en u kunt beginnen.

Wat heeft u nodig voor het patroon?

Een patroon zegt veel maar niet genoeg. Welke benodigdheden heeft u namelijk nodig om het patroon te maken tot het gewenste eindresultaat. Veel kunt u zelf kiezen, maar er wordt vaak wel bij het patroon genoemd welke stoffen het meest geschikt zij. De patronen bestaan meestal uit een patroontekening met daarbij de benodigde materialen. Kan bijna niet misgaan toch?

Tip 1: Bepaal de juiste maat

Een van de belangrijkste dingen bij het gebruik van naaipatronen is het bepalen van de juiste maat. Het kan namelijk zijn dat door het model van het naaipatroon de maten niet volledig overkomen met de normale kledingmaten. Meet daarom goed de maten op voordat u gaat beginnen.

Tip 2: Markeer de lijnen

Na het bepalen van de juiste maat is tip 2 het markeren van de lijnen. Vouw het vel van het naaipatroon uit elkaar. Kies vervolgens de lijnen die passen bij uw maat en markeer deze met een duidelijk kleur stift. Zo heeft u een duidelijk beeld van hoe jouw nieuwe project eruit gaat zien.
 

Tip 3: Trek de lijnen over op patroonpapier

Nu u de juiste lijnen heeft gemarkeerd kunt u ze gaan overtrekken op patroonpapier. De lijnen staan over elkaar op het naaipatroon. Trek deze lijnen wel naast elkaar over op het patroonpapier. Let daarbij ook op dat u alle tekens overneemt die bijvoorbeeld aanlegpunten of plooien markeren.

Tip 4: Knip de patronen uit en speld ze vast

Knip vervolgens het overgetrokken gedeelte uit en leg dit over de gekozen stof. Speld vervolgens alle onderdelen vast op de stof. Let hierbij wel op dat u zo min mogelijk stof verbruikt. Het is namelijk zonde om onnodig veel stof te gebruiken. Knip vervolgens de stof uit en u kunt aan de slag!

Naaipatronen kopen

Naaipatronen online kopen doet u bij de Stoffenkraam. Bestel snel en eenvoudig de patronen in onze webshop. Vaak heeft u de door u gewenste naaipatroon al de volgende dag in huis. Deze snelle levering kunnen wij u garanderen omdat veel naaipatronen op voorraad zijn bij ons.

 • Uitgebreid betaalgemak:
 • Ideal
 • PayPal
 • Mister Cash
 • Visa
 • Master Card
 • Maestro
 • Cash