De Stoffenkraam (J.L. van Drunen)
De Stoffenkraam (J.L. van Drunen)
Stationsweg 27
3362 HA Sliedrecht
06 - 20 18 06 93 - info@destoffenkraam.nl

 
person
mb

ALLE DAPPER KATOEN NU VOOR MAAR 3,95 PER METER

 

NU ALLE STENZO TRICOTS VOORJAAR- EN ZOMER 2021 VOOR 5,00 PER METER

 • Super scherpe prijzen
 • Wekelijks nieuwe stoffen
 • Spaarkaart voor extra korting
 • Gratis verzending vanaf €75,-
 • 2 echte winkels

Naaipatronen

Heeft u hulp nodig bij het maken van de kleding of het kiezen van de juist patronen? Hieronder vindt u een groot aantal verschillende naaipatronen magazines en boeken. 

Lees meer..

De Stoffenkraam

 • Super scherpe prijzen
 • Wekelijks nieuwe stoffen
 • Spaarkaart voor extra korting
 • Gratis verzending vanaf 75,-
 • 2 winkels in Nederland
 
8.8 1 10
9809 beoordelingen
Geweldige website met heel veel stoffen. De kwaliteit is perfect. De levering was binnen 1 dag . Ik ben heel blij...
24-10-2021
Sorteren op:
 
Aantal tonen:
 
 
Stenzo stoffen

Super Nova patroon Bobby

 
Diverse merken stoffen

Super Nova Jill

 
Diverse merken stoffen

It's a fits 1082: tuniek en jack

 
Diverse merken stoffen

Annie do it yourself: Baby op komst deel 3

 
Diverse merken stoffen

Jurken 2 - La Maison Victor

Paperback
 
Stenzo stoffen

Super Nova patroon Tess

 
Stenzo stoffen

Super Nova patroon Jackie

 
Diverse merken stoffen

I love t-shirts maat 92 - XXL

 
Diverse merken stoffen

Annie do it yourself: ieni mini baby's deel 4

 
Diverse merken stoffen

It's a fits 1068: jurkje en vest

 
Diverse merken stoffen

Knipmode nr.10 oktober 2021

 
Diverse merken stoffen

Knipmode nr. 8 augustus 2021

 
Diverse merken stoffen

It's a fits 1081: herenpatroon jack en broek

 
Overige

I Love Sweaters en Hoodies

 
Diverse merken stoffen

Miss Doodle nr. 2 Herfst/winter 2020/2021

3....  

Zelf uw eigen kleding maken

Zelf uw eigen kleding maken is natuurlijk superleuk. Wij kunnen begrijpen dat u wel wat vraagtekens heeft bij hoe u uw nieuwste jurk of kinderkleding moet maken. Om u hierbij te helpen bieden wij u verschillende boeken en tijdschriften over naaipatronen. Naaipatronen zijn een soort bouwtekeningen voor uw volgende project. Ideaal toch?

Naaipatronen kiezen

Heeft u de keuze gemaakt welk kledingstuk u wilt gaan maken? Dan is het tijd voor de volgende stap namelijk de keuze van de naaipatronen. Het is aan te raden om niet gelijk in het diepe te springen en te beginnen met naaipatronen voor beginners. Zo kunt u eerst wennen en met vertrouwen beginnen aan een moeilijker naaipatroon.  
 

Naaipatronen voor jurken

Bent u op zoek naar naaipatronen voor uw nieuwste jurk? Dan bent u aan het juiste adres. Wij hebben namelijk een groot aantal boeken en tijdschriften speciaal voor jurken. Zo kunt u gemakkelijk uw nieuwste galajurk of zomerjurk maken. Volledig naar uw wensen en uniek.

Naaipatronen voor kinderkleding

Wil u uw kinderen of kleinkinderen unieke zelfgemaakte kleding geven? Dit kan heel gemakkelijk met de naaipatronen voor kinderkleding. Wij bieden tijdschriften en boeken vol leuke nieuwe ideeën voor kinderkleding. U hoeft alleen nog maar de juiste stof te kiezen en u kunt beginnen.

Wat heeft u nodig voor het patroon?

Een patroon zegt veel maar niet genoeg. Welke benodigdheden heeft u namelijk nodig om het patroon te maken tot het gewenste eindresultaat. Veel kunt u zelf kiezen, maar er wordt vaak wel bij het patroon genoemd welke stoffen het meest geschikt zij. De patronen bestaan meestal uit een patroontekening met daarbij de benodigde materialen. Kan bijna niet misgaan toch?

Tip 1: Bepaal de juiste maat

Een van de belangrijkste dingen bij het gebruik van naaipatronen is het bepalen van de juiste maat. Het kan namelijk zijn dat door het model van het naaipatroon de maten niet volledig overkomen met de normale kledingmaten. Meet daarom goed de maten op voordat u gaat beginnen.

Tip 2: Markeer de lijnen

Na het bepalen van de juiste maat is tip 2 het markeren van de lijnen. Vouw het vel van het naaipatroon uit elkaar. Kies vervolgens de lijnen die passen bij uw maat en markeer deze met een duidelijk kleur stift. Zo heeft u een duidelijk beeld van hoe jouw nieuwe project eruit gaat zien.
 

Tip 3: Trek de lijnen over op patroonpapier

Nu u de juiste lijnen heeft gemarkeerd kunt u ze gaan overtrekken op patroonpapier. De lijnen staan over elkaar op het naaipatroon. Trek deze lijnen wel naast elkaar over op het patroonpapier. Let daarbij ook op dat u alle tekens overneemt die bijvoorbeeld aanlegpunten of plooien markeren.

Tip 4: Knip de patronen uit en speld ze vast

Knip vervolgens het overgetrokken gedeelte uit en leg dit over de gekozen stof. Speld vervolgens alle onderdelen vast op de stof. Let hierbij wel op dat u zo min mogelijk stof verbruikt. Het is namelijk zonde om onnodig veel stof te gebruiken. Knip vervolgens de stof uit en u kunt aan de slag!

Naaipatronen kopen

Naaipatronen online kopen doet u bij de Stoffenkraam. Bestel snel en eenvoudig de patronen in onze webshop. Vaak heeft u de door u gewenste naaipatroon al de volgende dag in huis. Deze snelle levering kunnen wij u garanderen omdat veel naaipatronen op voorraad zijn bij ons.

 • Uitgebreid betaalgemak:
 • Ideal
 • PayPal
 • Mister Cash
 • Visa
 • Master Card
 • Maestro
 • Cash