De Stoffenkraam (J.L. van Drunen)
De Stoffenkraam (J.L. van Drunen)
Stationsweg 27
3362 HA Sliedrecht
0184 - 42 28 43 - info@destoffenkraam.nl

 
person
mb

Stoffenpraat! Positiejurk

Geschreven door op 20-02-2019

Een overslag positiejurk die voldoende ruimte heeft om met je buik mee te groeien zonder dat hij heel groot oogt, ideaal om tot het einde van je zwangerschap te dragen.

Starten
Voor Marloes maak ik de positiejurk uit de Knippie-Baby in maat 38. Ze geeft aan dat ze een grote boezem heeft, daarom knip ik het boven voorpand 3cm breder dan het patroon aangeeft. Dit wordt straks gerimpeld aangezet aan het onder-voorpand.

Satijnen biaisband
Als ik de schoudernaden heb afgewerkt, dichtgestikt en opengestreken, werk ik de hals rondom af met biaisband. Dit doe ik door het op de goede kant in de naad te stikken, vervolgens vouw ik het helemaal naar binnen en stik het op de goede kant met een sierstiksel door. Dit doe ik ook gelijk bij de onder-voorpanden, zo is de overslag ook netjes afgewerkt.Rimpelen

Om het boven voorpand in te rimpelen naai ik 2 hulpstiksel met een grote stiksteek (5mm). Aan een kant zet ik de draden met spelden goed vast, aan het andere uiteinde trek ik aan de bovenste draden en rimpel de stof tot de gewenste breedte (de tailleband) en zet deze draden ook met een speld vast.

  

Tailleband
De gerimpelde stof verdeel ik netjes en stik deze tussen de tailleband-delen uit en hierbij stik ik ook 2 linten tussen de tailleband uit volgens de werkinstructie. Omdat het een katoenen stof met stretch is stik ik alle naden met een stretchsteek, zodat ze niet knappen als er spanning op komt te staan. De hoeken knip ik voor het keren schuin af.

 

Afwerken
Verder volg ik de werkinstructie uit de Knippie, alleen de aangeknipte mouwen werk ik op dezelfde manier met het satijnen biaisband af voordat ik de zijnaden sluit.

Resultaat
Het is een eenvoudig patroon om te maken met een goed resultaat waar je iets aan hebt. Marloes is er erg blij mee, ze heeft namelijk een flinke babybuik maar deze jurk kan ze door de overslag tot het einde toe dragen, zonder dat hij ergens knelt.

Veel naaiplezier,

Yolanda van De Stoffenkraam

(Yolanda van den Herik, getrouwd, moeder van 3 jong volwassen kinderen, werkzaam bij De Stoffenkraam en bij Atelier Yanda)

 

Stoffenpraat! Positiejurk - Stoffenpraat! Positiejurk
  • Uitgebreid betaalgemak:
  • Ideal
  • PayPal
  • Mister Cash
  • Visa
  • Master Card
  • Maestro
  • Cash