De Stoffenkraam (J.L. van Drunen)
De Stoffenkraam (J.L. van Drunen)
Stationsweg 27
3362 HA Sliedrecht
0184 - 42 28 43 - info@destoffenkraam.nl

 
person
mb

Stoffenpraat! Herfstjasje

Geschreven door op 07-10-2018

Voor Vigo maakte ik een waterafstotend tussendoor jasje, maat 104 van Magic Softshell voor in de gure herfstdagen. Afgewerkt met tracktorband, omdat hij die zo mooi vindt.

Materialen

Het patroon Abacadabra 191 heeft een duidelijke werkbeschrijving met stap voor stap tekeningen. Alleen de capuchon word gevoerd met een tricot stofje, verder is het een ongevoerd jasje. Voor de boordjes gebruik ik een gestreepte boordstof en verder een leuk bandje voor de afwerking.

Zakken

De zakken naai ik volgens de werkinstructie. Als ik de voeringzak heb aangestikt naai ik eerst het bandje op de zakingang. Als je dit ook wilt, dan moet je goed opletten hoe het band loopt. Ik naaide hem bij de tweede zak verkeerd om doordat ik te snel wilde…  Gelukkig heb ik een goed tornmesje!

 

 

Capuchon

Ook bij de capuchon wilde ik het tractorband zichtbaar hebben aan de buitenkant. Hiervoor stik ik eerst de figuurnaadjes en de midden-achternaad van de binnen- en buitencapuchon aan elkaar en stik deze door. Dan stik ik de capuchondelen volgens de werkbeschrijving aan elkaar. Op de softshell stik ik het tractorband vlak langs de rand vast.  Nu vouw ik de voeringcapuchon in de buiten capuchon en spelt en stik ze op de buitenkant van het band netjes vast. Doordat de voering rekbaar is heb ik een paar plooitjes. Ik haal een stukje stiksel los en verdeel de ruimte en stik opnieuw aan de goede kant door. Na het plat persen ziet het er keurig uit.

     

Mouwboord

Het mouwboordje heeft een opening voor de duim, zodat je lekker warm blijft. Omdat ik een strook boordstof gebruik voer ik het met tricot.  Met de oplosbare stift teken ik de opening op het boordje.  Ik stik met de tricotsteek op de lijn en knip kort naast het stiksel. Na het keren spelt ik rondom de opening en stik het netjes vast. De tricot binnenkant plak ik met wondertape netjes op de boordjes en ik stik vlak op de kant door. Verder volg ik de werkinstructie.

   

Ophanglusje

Wat mij opvalt is dat er nooit een ophanglusje in een patroon staat, terwijl dit zeker voor kinderen erg handig is. Vandaar dat ik op de hals naad een koordje als lus goed heb vastgestikt voordat de voeringcapuchon hierop is vastgezet.

Resultaat

Het is een vrolijk herfstjasje geworden waar Vigo lekker mee buiten kan spelen, ook als het regenachtig herfstweer is.

   

Veel naaiplezier,

Yolanda van De Stoffenkraam

(Yolanda van den Herik, getrouwd, moeder van 3 jong volwassen kinderen, werkzaam bij De Stoffenkraam en bij Atelier Yanda)

Stoffenpraat! Herfstjasje - Stoffenpraat! Herfstjasje
  • Uitgebreid betaalgemak:
  • Ideal
  • PayPal
  • Mister Cash
  • Visa
  • Master Card
  • Maestro
  • Cash