De Stoffenkraam (J.L. van Drunen)
De Stoffenkraam (J.L. van Drunen)
Stationsweg 27
3362 HA Sliedrecht
0184 - 42 28 43 - info@destoffenkraam.nl

 
person
mb

Stoffenpraat! Heren T-Shirt

Geschreven door op 10-08-2018

Een vrolijk heren T-shirt, model Isaac uit de La Maison Victor mannenspecial. Stenzo 18/19 12227 Bloemen tricot in combinatie met een leren biaisbandje om het iets stoerder te maken.

Aangepast patroon

De voor en achterkant van het T-shirt bestaat uit 2 delen. Bij het achterpand heb ik er 1 patroondeel van gemaakt. De schouderpas en het onder achterpand heb ik als 1 patroondeel uit de stof geknipt.  De voorzijde heb ik gewoon volgens het patroon geknipt.

Leren bandje

Het boven voorpand en onderpand en de schoudernaden stik ik met de stretchsteek aan elkaar en strijk ze open. Met wondertape plak ik het leren biaisband over de naden en met een teflon voetje op de naaimachine stik ik het vast. Door het teflonvoetje gaat dit heel gemakkelijk. Houd er rekening mee dat het voorpand door het lerenbandje minder rekt. Kun je de rek niet missen dan kan je met tricot biaisband werken.

    

 

Borstzakje

Voor ik begin verstevig ik het zakje aan de achterzijde rondom met naadband (ook op de vouwkant van het beleg) zodat de rek eruit is. Ik strijk het beleg met de goede kant naar binnen. Aan de goede kant en aan de achterkant van het borstzakje plak ik wondertape. Het biaisband plak ik aan de goede kant rond het zakje met ruimte bij de hoekjes. Nu plak ik het rondom aan de achterzijde vast en knip bij de hoekjes het teveel aan ruimte weg. Aan de voorzijde kan ik nu de zijkant van het bandje netjes over de onderzijde plakken. Pas als het band netjes geplakt zit stik ik het op de aangegeven plaats op het voorpand.

    
    

 

Halsboord en mouwboord

Van een effen tricot maak ik volgens de werkbeschrijving in de Victor een halsboordje. Met een speciale steek op de naaimachine stik ik het door. Aan de mouwen zet ik op dezelfde manier een boordje van dezelfde breedte.

 

In elkaar zetten

De mouwen zet ik in de armsgaten en ik sluit de zijnaden. Het mouwboordje stik ik op de naad even extra door. De zoom stik ik met hetzelfde stiksel als de boordjes.

Het resultaat

Een t-shirt dat goed staat op een korte broek of spijkerbroek, maar ook erg leuk staat onder een jasje.

  

Veel naaiplezier,

Yolanda van De Stoffenkraam

(Yolanda van den Herik, getrouwd, moeder van 3 jong volwassen kinderen, werkzaam bij De Stoffenkraam en bij Atelier Yanda)

Stoffenpraat! Heren T-Shirt - Stoffenpraat! Heren T-Shirt
  • Uitgebreid betaalgemak:
  • Ideal
  • PayPal
  • Mister Cash
  • Visa
  • Master Card
  • Maestro
  • Cash