De Stoffenkraam (J.L. van Drunen)
De Stoffenkraam (J.L. van Drunen)
Stationsweg 27
3362 HA Sliedrecht
0184 - 42 28 43 - info@destoffenkraam.nl

 
person
mb

Stoffenpraat! Bomberjack

Geschreven door op 21-09-2018

Voor de koude herfstdagen een lekker warm Bomberjack nr. 16 uit de Stitched By You herfst/winter uitgave 2018, speciaal voor Lotte#101. Een mooie suèdine met glans en warm gevoerd met een gebreide kabel, afgewerkt met bordeauxrood kunstleer en boordjes van HamburgerLiebe.

Patroon tekenen en stof knippen

Lotte is een slanke jongedame, daarom teken ik het patroon in maat 152 met de lengte van maat 158. De zakstrook 6 en het voorstukje 7 knip ik uit kunstleer, de rest volgens het knipvoorbeeld in het blad. Alleen het halsboord heb ik anders geknipt zoals je op de foto kunt zien, dit vond ik handiger.

   

Voorbereidingen

Voordat ik start verstevig ik de zakingang en maak pippingband van het kunstleer. Dit is rekbaar en hoeft niet scheef van draad te zijn. De opdruk 101 (het nr. waar Lotte mee rijd) is gemaakt door Crazzzyjan en geperst op de reeds uitgeknipte patroondelen.

   

In elkaar zetten

Ik volg de werkinstructie en start met de zakken, de zakstrook plak ik voor het stikken vast met wondertape. Vooral het doorstikken luistert nauw met het kunstleer. Hiervoor gebruik ik het hulpstuk voor dikke naden.  Eerst stik ik pippingband op het voor- en achterpand en daarna zet ik de mouwen vast. Met een tweelingnaald stik ik door op de panden. Verder volg ik de werkinstructie.

   

Ophanglusje

Voordat ik de binnen en buiten jas aan elkaar naai maak ik een lusje van de buitenstof. Deze stik ik tussen de voering en het halsboord uit. Zo kan Lotte makkelijk haar jack op de kapstok hangen.

Resultaat

Het is een stoer bomberjack geworden met een beetje glamour dat past bij een motorcross girl met een winnaarsmentaliteit!

   

Veel naaiplezier,

Yolanda van De Stoffenkraam

(Yolanda van den Herik, getrouwd, moeder van 3 jong volwassen kinderen, werkzaam bij De Stoffenkraam en bij Atelier Yanda)

Stoffenpraat! Bomberjack - Stoffenpraat! Bomberjack
  • Uitgebreid betaalgemak:
  • Ideal
  • PayPal
  • Mister Cash
  • Visa
  • Master Card
  • Maestro
  • Cash